Verhaeghe kondigt veranderingen aan: Daar dient die nieuwe competitie voor

Verhaeghe kondigt veranderingen aan: "Daar dient die nieuwe competitie voor"

11-07-2018 16:15
21

Volgens veel supporters en analisten was het WK in Rusland een uitgelezen kans voor de gouden generatie van de Rode Duivels. Er wordt namelijk gevreesd dat veel internationals zullen afhaken na het toernooi. Bart Verhaeghe, ondervoorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), maakt zich echter geen zorgen.

"Als federatie moeten we EURO 2020 en de doelstellingen nadien voorbereiden. In de Nations League gaan we jongens testen. De groep zal vervellen, maar weer sterker worden. Daar dient die nieuwe competitie voor. Mij is het te doen om het duurzame verhaal van het Belgische voetbal. Frankrijk heeft meerdere generaties gehad. Wij zijn te veel over de sterren van vandaag bezig. Geloof nu een keer dat wij sterker kunnen zijn dan één generatie", vertelde Verhaeghe aan Sport/Voetbalmagazine.

"De innovatie die we met de voetbalbond doorduwen is cruciaal voor een duurzame lijn. Wij staan en vallen niet met één speler of trainer. Club Brugge stond en viel niet met Michel Preud'homme. De Rode Duivels ook niet. Natuurlijk heb ik ongelooflijk veel ontzag voor het voetbal van Hazard, Lukaku of De Bruyne, maar het team is belangrijk. Je moet prestaties halen en dat zijn we hier aan het doen. De technische commissie en de bondscoach spelen daar nu een belangrijke rol in om dat verhaal overal uit te dragen", besloot de ondervoorzitter van de KBVB.