'Enfant terrible Mboyo staat voor verrassende terugkeer in de Jupiler Pro League'

'Enfant terrible Mboyo staat voor verrassende terugkeer in de Jupiler Pro League'

Gepubliceerd: woensdag 11 juli 2018 om 15:00wo 11-07-2018 om 15:00

Ilombe Mboyo was ooit Rode Duivel, maar verdween de laatste jaren uit beeld. Mboyo wil zich weer in de kijker gaan spelen van het Belgische publiek, want hij zou op weg zijn naar KV Kortrijk. Dat meldt Sven Claes, journalist van Het Belang van Limburg, op Twitter. 

Mboyo speelde in het seizoen 2010/11 al zes maanden voor KV Kortrijk, voordat hij werd weggeplukt door KAA Gent. Bij de Buffalo's vond Mboyo getuige 39 treffers in 87 optredens makkelijk het net en in het najaar van 2012 leidde dat tot twee interlands voor de Rode Duivels.

Racing Genk legde in de zomer van 2013 een recordsom van 4,5 miljoen euro neer om Mboyo binnen te halen. De spits maakte de verwachtingen echter nooit waar en ontpopte zich tot enfant terrible. Jelle Vossen gaf recent nog aan dat het voor hem een reden was op te vertrekken. Het Zwitserse Sion maakte na twee seizoenen een einde aan het mislukte huwelijk tussen Genk en Mboyo. Het zou echter 14(!) maanden duren voordat hij zijn eerste duel voor Sion zou spelen.

Toen hij eenmaal op het veld stond werd hij direct een half jaar op huurbasis zijn geluk beproeven bij Cercle Brugge. Daar deed hij het behoorlijk met vier goals in tien matchen. Vorig seizoen scoorde hij vier keer in 24 duels voor Sion, waar hij nog een contract tot 2020 heeft. Mboyo weegt echter zwaar op de begroting en zou dus mogen verkassen. Het lijkt dus KV Kortrijk te worden dat hem een nieuwe kans geeft.

Plaats een reactie

woensdag 11 juli 2018 om 15:05
Gaat kvk voor exen? Ex jupkes Mboyo en Ezekiel. Lijken mij onKortrijkse transfers.
Vind ik leuk
Wankstar123 +2668
woensdag 11 juli 2018 om 15:09
Ik denk dat ze stilaan uitgevist zijn in de vijver van franse 2de klasse of lager en scandinavië
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws