Ex-bondscoach Frankrijk geeft Courtois de volle laag: ''Domme reactie''

Ex-bondscoach Frankrijk geeft Courtois de volle laag: ''Domme reactie''

11-07-2018 14:26
58

Thibaut Courtois liet na de match tegen Frankrijk zijn hart spreken en omschreef Les Bleus als een ''anti-voetbalploeg''. Die woorden schoten in het verkeerde keelgat bij Raymond Domenech, voormalig bondscoach van de Fransen.

"Het zijn altijd dezelfde domme reacties van ploegen die verloren hebben", trekt Domenech van leer bij Europe 1. "Want zij hebben niet gedaan wat ze moesten doen tegen een ploeg die op die manier speelt. Als je al ruimte moet beginnen laten opdat zij zouden kunnen scoren... Ik begrijp die houding niet. Elk speelt met zijn middelen en ook in functie van de kwaliteiten van de tegenstander.''

"Het is niet echt sportief om de tegenstander te bekritiseren wanneer je verloren hebt. Als je verliest, is het omdat je niet gedaan hebt wat je moest doen. Frankrijk heeft gedaan wat nodig was om de Belgen in bedwang te houden. In de eerste 20 minuten brachten ze ons zeker in de problemen, maar we zijn daarmee goed omgegaan. Zij spelen de match voor de derde plaats. En wij spelen de finale'', besluit Domenech met een sneer.