Vandenbempt deelt de kritiek op Fransen: 'Negatief, weinig initiatief, afwachtend'

Vandenbempt deelt de kritiek op Fransen: 'Negatief, weinig initiatief, afwachtend'

11-07-2018 12:33
7

Het sprookje van de Rode Duivels eindigde dinsdagavond met een 1-0 nederlaag tegen Frankrijk. Na afloop werd de Franse zakelijkheid onder meer veroordeeld door Thibaut Courtois die de Fransen een ''anti-voetbalploeg'' noemde. Peter Vandenbempt is het deels eens met deze kritiek.

''Ik deel de kritiek op de Franse aanpak: negatief, weinig initiatief, afwachtend, een laag blok'', somt Vandenbempt op in zijn analyse op Sporza. De man van de radio zag echter ook knappe dingen bij Les Bleus. ''Er wordt dan wel voorbijgegaan aan het feit dat ze bij momenten fantastisch waren aan de bal. De manier waarop ze onder druk uitvoetbalden, het technische niveau was adembenemend. Bij momenten tik-tak-voetbal om een tegenaanval op te zetten.''

Vandenbempt zag dat de Rode Duivels uiteindelijk geen antwoord hadden op de Franse tactiek. ''België heeft vanalles geprobeerd, Martinez heeft een voetballende oplossing gezocht met Mertens en Carrasco. Maar je voelde dat de Fransen geen krimp gaven. Ze kunnen niet alleen geweldig verdedigen, als je hoge ballen gooit kunnen Varane en Umtiti die met gemak wegkoppen, maar ze kunnen er ook nog eens fantastisch uitkomen'', looft Vandenbempt het centrale duo.