We nemen Adnan niks kwalijk, ik was heel blij voor hem

"We nemen Adnan niks kwalijk, ik was heel blij voor hem"

11-07-2018 11:14
9

De Rode Duivels kunnen terugblikken op een geweldig WK. Helaas stopt het avontuur in de halve finales. De Belgen deden het geweldig in de 'moeilijke' tabelhelft. Eden Hazard heeft dan ook geen spijt dat Adnan Januzaj met zijn goal tegen Engeland ons daar bracht.

Sport/Voetbalmagazine sprak voor de wedstrijd met Eden Hazard. Het was 'dankzij' de goal van Januzaj dat België via de moeilijke weg de finale moest proberen te bereiken. 'Dat hebben we hem ook gezegd. ( knipoog) Maar we nemen hem niks kwalijk. (buigt naar de microfoon) Merci ,Adnan! Toen hij die goal maakte, was ik heel blij voor hem."

"Je lacht weleens, vooraf, dat je misschien beter in die andere helft van de tabel had gezeten, maar eens op het veld denken die mannen daar niet aan. En wie de ambitie heeft om ver te geraken, moet voorbij de grote landen. Dan is de verdienste ook groter. Al dat rekenen vooraf."

Volgens Hazard zegt de tabelhelft niks. "Twee jaar geleden, tijdens het EK, zaten we in de beste tabelhelft en leek de weg naar de finale open. Maar toen werden we óók uitgeschakeld. In het voetbal komt er een moment waarop je niet meer mag rekenen. Op dit toernooi is bovendien gebleken dat elke ploeg de andere kan kloppen."