België treurt, maar is ook fier: 'Jullie blijven onze helden, Rode Duivels'

België treurt, maar is ook fier: 'Jullie blijven onze helden, Rode Duivels'

11-07-2018 07:17
6

De grote droom om een WK-finale te halen is niet meer. Het zal de derde of vierde plaats worden voor onze Rode Duivels. Een grote teleurstelling, maar toch enige fierheid van de Belgische media.

Bij Het Laatste Nieuws is er vooral veel teleurstelling te merken. 'Het is mooi geweest - wat klinkt dat lullig. Neen, het is gisteravond niét mooi geweest', klinkt het.

'Op Eden Hazard na - hij is samen met Luka Modric de beste speler van deze Mundial. Ach, Eden hoort straks geen troostwedstrijd om de derde plaats te spelen. Hij zou zondag mogen schitteren in Luzhniki', vindt men bij het dagblad.

'De romantiek van het voetbal heeft verloren, gisteravond. Kille zakelijkheid overwon. Dat was vooraf een beetje te vrezen.'

Ons beste toernooi ooit
Het Nieuwsblad is vooral fier op de prestatie van onze Rode Duivels dit toernooi. 'Even slikken. Even balen. De teleurstelling mag nog even duren. Maar niet vergeten dat de Rode Duivels hun beste toernooi ooit speelden.'

'Eindelijk de bevestiging van hun grote talent. België werd al een keer Europees vicekampioen (1980) en haalde de halve finale van een WK (1986). Maar nu brachten ze ook spektakel en hun voetbal maakte blij. De wereld houdt van hen', klinkt het.

'Bedankt voor het moment'
Ook het Franstalige La Dernière Heure kijkt met fierheid terug op het toernooi. 'We moeten onze Rode Duivels voor een laatste keer bedanken. Ons land werd voor enkele weken het coolste voetballand ter wereld. Het is geen prijs, maar het was even leuk om dat te mogen beleven. Bedankt voor dat moment.'

Bij Het Belang van Limburg had men op de cover enkele woorden voor onze Rode Duivels: 'Respect, Duivels. De WK-droom is voorbij, maar jullie blijven helden'.