'Barça wil Iniesta-opvolger en hernieuwt interesse in 'elite middenvelder''

'Barça wil Iniesta-opvolger en hernieuwt interesse in 'elite middenvelder''

Gepubliceerd: dinsdag 10 juli 2018 om 23:46di 10-07-2018 om 23:46

De naam van Thiago Alcantara verdween de laatste weken een beetje naar de achtergrond bij FC Barcelona, maar hij staat weer bovenaan het verlanglijstje. De Catalanen willen een 'elite middenvelder' halen deze zomer.

Dat meldt Diario Sport. Door het aantrekken van Arthur leek de komst van nog een middenvelder iets minder prioriteit te genieten in Camp Nou, maar niets is minder waar. Tijdens een bijeenkomst met sportief directeur Eric Abidal en trainer Ernesto Valverde is de interesse in Thiago weer nieuw leven ingeblazen. Vooral Abidal is pleitbezorger van de terugkeer van de Spaanse international.

Thiago, die Andrés Iniesta moet opvolgen, mag naar verluidt voor zo'n zestig à zeventig miljoen euro vertrekken bij Bayern München. Sport schrijft dat aartsrivaal Real Madrid de voornaamste concurrent is van Barcelona in de jacht op de handtekening van Thiago. De spelmaker heeft een goede band met Julen Lopetegui, de nieuwe trainer van de Champions League-winnaar.

Overigens heeft een mogelijke 'thuiskomst' van Thiago, die zelf niets liever wil, geen gevolgen voor de interesse van Barça in andere middenvelders. Onder meer Frenkie de Jong en Adrien Rabiot zijn in beeld, maar zij lijken op zijn vroegst volgend jaar de overstap naar de Spaanse kampioen te maken.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws