Buitenlandse media over de Rode Duivels: 'Hij hoort niet thuis op WK-finale'

Buitenlandse media over de Rode Duivels: 'Hij hoort niet thuis op WK-finale'

10-07-2018 23:20
25

De uitschakeling van de Rode Duivels gaat uiteraard de wereld rond. Tegen Frankrijk kwamen ze net tekort voor een finaleplaats. Wat staat er te lezen in onze buurlanden?

L'Equipe zag vooral dat Eden Hazard het uitstekend heeft gedaan. "Na een moeilijke eerste helft, met veel ritmeveranderingen door Hazard, hebben ze hun blok terug gezet. Ze hebben geen ruimte gelaten om de Belgische captain te laten uitblinken. Lukaku werd onzichtbaar. Van de zes matchen heeft Frankrijk er nu vier zonder tegengoal afgesloten."

Bij BBC zijn de analisten opvallend scherp, onder meer ook ex-speler Martin Keown. "De affiche werd nooit waargemaakt, ik dacht dat we verlengingen gingen krijgen. Respect voor Frankrijk, dat het heel professioneel heeft aangepakt. Romelu Lukaku heeft gewoon niet wat nodig is om een WK-finale te spelen", luidt zijn verdict. Dion Dublin vult hem aan. "België was OK, maar niet zo goed als ze hadden kunnen zijn. Ze maakten nooit aanspraak op de gelijkmaker."

Frank Wielaard van NOS zag een België dat in de val liep. "Frankrijk gaat naar de finale, het is net iets sterker dan België. De Fransen neutraliseerden het gevaar van België slim. Alleen Hazard was ongrijpbaar. Een standaard moment deed de rest."

Bij BILD zijn ze vooral teleurgesteld in Kevin De Bruyne, die uiteraard nog in Duitsland heeft gespeeld. "De Bruyne was niet de vinden in het spel. De Bundesliga-voetballer van het jaar 2015 speelde uitgerekend in de halve finales zijn slechtste WK-match."