'De Belgen weer echt op z'n Belgisch: er niet in geloven en niet de vorm'

'De Belgen weer echt op z'n Belgisch: er niet in geloven en niet de vorm'

10-07-2018 23:05
2

Aad de Mos zag dat België dinsdag in de halve finale van het WK niet dezelfde vorm toonde als eerder tegen onder meer Brazilië. De analist is kritisch op de Rode Duivels en op bondscoach Roberto Martinez na de nederlaag tegen Frankrijk.

"Ik vind dat De Bruyne en Hazard niet hun topvorm hadden. Hazard ging in de tweede helft veel te veel achteruit de bal halen", zegt De Mos tegen Voetbal International. Hij is niet verrast dat de goal uit een standaardsituatie viel. "Alderweireld liet zijn man eigenlijk lopen. Fellaini probeerde het nog te redden. Dan lijkt het alsof hij de schuld heeft, maar dat was natuurlijk niet zo."

Na de tegengoal had België moeite om een gaatje te vinden, stelt De Mos. "Daarom had ik na 75 minuten graag Michy Batshuayi zien invallen. Dat is zo'n 'rommeltjes spits' die wel naar die palen toeloopt en de voorzetten achter de verdediging van Mertens waren goed. Ik vond dat Martinez veel te laat was met zijn laatste wissel. Dat deed hij in blessuretijd."

Volgens De Mos heeft België er niet het maximale uitgehaald. "Ze waren wat mij betreft de beste ploeg van de laatste vier. Maar ik weet ook dat de Fransen wat meer persoonlijkheid hebben in het team. Dat straalden ze ook uit vandaag. Ik vond de Belgen weer echt op z'n Belgisch: er niet in geloven en niet in de vorm die ze tegen Brazilië toonden."

"Na die 1-0 gingen de koppies naar beneden. Ze hadden niet de kracht. Als je de wedstrijd nog een keer gaat kijken moet je concluderen dat de Fransen de wedstrijd verdiend winnen. Ook op het uitvoeren van het tactisch aspect", besluit De Mos.