WK-droom is voorbij, Rode Duivels gaan eruit tegen uitgekookt Frankrijk

10-07-2018 21:53
50

België is gestrand in de halve finales van het WK. Tegen Frankrijk lag het zeker niet onder, maar één doelpunt was genoeg om de Duivels uit te schakelen.

De Rode Duivels begonnen uitstekend aan de match onder impuls van een bedrijvige Eden Hazard. Het was dan ook niet toevallig dat hij de eerste kans kreeg. Op aangeven van De Bruyne trapte hij voorlangs. Even later liet hij Pavard ter plekke, maar via Varane ging zijn schot naast. Na een corner zag Alderweireld een poging met links gekeerd worden door doelman Lloris.

Frankrijk kwam na het halfuur meer in de wedstrijd en kreeg enkele mooie kansen. Mbappé kon de bal mooi voor doel leggen, maar Giroud raakte de bal helemaal verkeerd. Even later was het rechtsachter Pavard die na een uitstekende infiltratie op Courtois stuitte. We gingen rusten bij een billijke 0-0.

Eruit met stilstaande fase
Net na rust sloeg het noodlot toe. Umtiti was op corner sneller dan Fellaini en kopte de 1-0 binnen. Het begin van een tweede helft met veel balbezit voor de Belgen, maar weinig doelrijpe kansen. Mbappé kon even later nog eens toveren, maar Giroud werkte slecht af.

Van Belgische kant kwam Mertens erin voor Dembélé, en die trapte al een snel een mooie voorzet. Fellaini miste het toch op een haartje na. Frankrijk zette een dubbele gordel en liet België komen. Witsel probeerde het dan maar uit de tweede lijn, maar Lloris duwde zijn knal weg. Griezmann en Tolisson lieten in blessuretijd nog na om de 2-0 te maken.