Ajax presenteert Belgische meesterscout (77): 'Dan moeten jonge spelers hier zijn'

Ajax presenteert Belgische meesterscout (77): 'Dan moeten jonge spelers hier zijn'

10-07-2018 16:58
1

Urbain Haesaert is terug bij Ajax. Dinsdag werd de Belgische meesterscout (77) gepresenteerd door de Amsterdamse club, die zijn rentree een maand geleden al wereldkundig maakte.

Haesaert ondertekende dinsdag zijn Ajax-contract. De ervaren Belg werkte eerder al tien jaar voor de club en hield de afgelopen acht seizoenen voor Anderlecht de jeugdige talenten uit België in de gaten. In zijn nieuwe Ajax-rol gaat hij alle teams, van de O13 tot Jong Ajax, analyseren én bekijken op welke posities versterking nodig is.

Haesaert is de ontdekker van Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen. Het is niet uitgesloten dat hij weer een paar Belgische talenten naar Amsterdam probeert te halen. "Ajax staat nog altijd voor opleiden van spelers. Als ze kiezen voor vervolmaking van hun opleiding dan moeten ze hier zijn", zegt Haesaert op de website van Ajax.

"Sommige spelers kiezen voor het geld bijvoorbeeld. Ik zeg dan altijd: Kijk wie er op jouw positie speelt en wie er in de schaduw van diegene staat. Waarom zou je voor zo’n club kiezen als je 5 jaar op je beurt moet wachten? Dan kan je toch beter investeren in jezelf?", besluit de Belgische meesterscout.