Jonge Belg van Club Brugge droomt van Duivels: Daar ben ik heel eerlijk in

Jonge Belg van Club Brugge droomt van Duivels: "Daar ben ik heel eerlijk in"

Gepubliceerd: dinsdag 10 juli 2018 om 16:15di 10-07-2018 om 16:15

De huidige generatie Rode Duivels blijft niet eeuwig jong. Een deel van de spelers is dertig of ouder, en speelt in Rusland dus wellicht zijn laatste WK. Er staat gelukkig een kersverse beloftegeneratie klaar, die zeer goed presteert. Voelen de jonge Duivels een zekere druk om na de 'Gouden Generatie' hun land te vertegenwoordigen? Een gesprek met Dion Cools.

Dion Cools won dit jaar de titel met Club Brugge. De rechtervleugelverdediger is vice-kapitein en speelde reeds negen wedstrijden voor de nationale beloften. Hij merkt dat er een duidelijk verschil is met de huidige generatie beloften en de voorgaande generaties.

"Ik vind het wel belangrijk om voor de Rode Duivels te spelen. Ik ben trots om ons land te mogen vertegenwoordigen. Als België speelt, kijken ook alle andere landen. Daarom is het niet alleen leuk, maar ook belangrijk om te mogen spelen voor je land. Ik zou het een eer vinden om voor de A-ploeg te mogen uitkomen."

"Er is een groot verschil tussen de vorige generatie en de onze. Toen was er meer sprake van een ‘ieder voor zich’-gevoel, nu hebben we een hele hechte groep. Misschien hebben we wel minder talent, maar de mentaliteit en de wil om te winnen zijn zeker aanwezig. Tijdens de match vechten we voor elkaar."

Geen druk
"Je merkt dat verschil ook aan het aantal toeschouwers. Toen ik pas werd opgeroepen, kwamen massaal meer mensen kijken, voornamelijk voor de individuele talenten. Toen stonden onder meer Musonda, Praet en Tielemans in de kijker. Sindsdien is er gewoon niet echt meer een blikvanger. We staan niet altijd in de picture, en toch hebben we al meer bereikt."

"We voelen ook geen druk om iets te bewijzen. De vorige generatie heeft zelfs het EK niet gehaald, en toen ging daar ook weinig aandacht naartoe. We spelen puur voor onszelf, dat is het belangrijkste."

"Ik weet ook niet of ik erbij zal zijn in 2020 of later. Ik ben het type speler dat jaar per jaar bekijkt. Ik denk daar liefst niet te veel bij na. Iedereen in de ploeg moet nog een stap zetten om kans te maken bij de nationale ploeg. Momenteel hebben we niemand die eruit springt, daar ben ik heel eerlijk in."

Gastauteur: Joppe Nuyts – StampMedia 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws