Verhaeghe heeft duidelijke boodschap over prijzengeld: Volstrekt idioot

Verhaeghe heeft duidelijke boodschap over prijzengeld: "Volstrekt idioot"

10-07-2018 14:45
3

De KBVB is mooi aan het verdienen aan het huidige WK. Zelfs nadat alle premies zijn betaald zal het nog ruim zes miljoen euro overhouden. Bart Verhaeghe, ondervoorzitter bij de Bond, ziet het graag gebeuren.

"Na het WK in Brazilië waren we bij de bond bijna failliet", vertelt hij aan Sporza. "Een aantal mensen heeft het heft toen in handen genomen en voor verandering gezorgd. De voetbalsport kent een enorme mondiale evolutie, dat we daarin zijn meegegaan, is een van de succesfactoren van dit toernooi."

Er wordt de laatste jaren veel gepraat over de bouw van een nieuw stadion. Kan het prijzengeld ook in dat project worden gestoken? "Volstrekt idioot. Met dat geld ga ik geen nieuw stadion bouwen. Dat is niet onze kerntaak, wij investeren in de sport, van de basis tot de top."

Verhaeghe weet al lang waar het geld naartoe gaat. "Alle projecten waar geld naartoe gaat, liggen al vast. We hebben twee jaar lang geïnvesteerd: we hebben het nationale centrum in Tubeke volledig afgewerkt en we hebben heel sterk geïnvesteerd in video-analyse. Dat heeft ons al veel opgebracht."