Raes doet opmerkelijke uitspraak over toekomst: Op die leeftijd kan het nog

Raes doet opmerkelijke uitspraak over toekomst: "Op die leeftijd kan het nog"

10-07-2018 12:00
12

Frank Raes is op zijn 64ste nog altijd volop actief bij VRT. De vraag is echter of het WK in Rusland zijn allerlaatste WK wordt. In principe heeft hij de pensioenleeftijd bijna bereikt... maar dat betekent niets.

Raes weet dat hij stilaan een dagje ouder wordt. "In principe is dit het laatste. Ik word in maart 65 jaar en op 65 moet je bij de VRT met pensioen. Rik De Saedeleer is ook gestopt, hè? Jan Wauters ook. Die was 60. Toen was dat nog zo: 60 betekent stoppen. Of dit WK dan dubbel genieten zal worden? Dat niet. Ik zie dit als een WK als een ander. En ik hoop ook na mijn 65ste bezig te blijven. Dan moeten ze me wel vragen, natuurlijk", vertelt hij bij Het Nieuwsblad.

Raes hoopt nog heel erg op het WK 2022 in Qatar. "Dan ben ik 68, op die leeftijd kan dat nog. Ik werk ook voor Proximus, waar ik per week één à twee wedstrijden becommentarieer. Ik doe ook Extra Time, dat komt er deze zomer ook weer snel aan. Ik ga niet zitten denken: ach, misschien is dit wel mijn laatste WK. Er volle bak tegenaan, dat ga ik doen."