Nederlanders moeten toegeven: We zijn zjaloes, doeme toch

Nederlanders moeten toegeven: "We zijn zjaloes, doeme toch"

10-07-2018 10:15
4

De Rode Duivels spelen dinsdagavond hun halve finale tegen Frankrijk, en dat wordt wereldwijd gevolgd. Ook in Nederland, waar columnist Thijs Zonneveld moet toegeven dat hij toch een beetje jaloers is... in het 'Vlaams' dan nog.

In zijn column voor AD geeft hij aan dat de verhoudingen veranderd zijn. "Tot voor kort lachten we om den Belgen als 't om sport ging. Jawadde, die Rode Duivels waren nie om aan te gluren. Altijd met tien man in den eigen zestien, smekend om een verdwaald balletje dat binnen zou vallen uit een snelle omschakeling. En dan heel ambetant de match uit proberen te doen met tijdrekken en nóg een verdediger erop."

Nu is helemaal anders. "Vandaag speelt België de halve finale op een WK voetbal waarvoor da wij Ollanders nie eens gekwalificeerd zijn. Met ‘nen ploeg waarvoor da wij duimen en vingers aflikken. We zullen ’t nie ontkennen. We zijn zjaloes. Maar hoe zjaloes we ook zijn: tis u gegund. Omdat we u graag zien, omdat we u veel te veel hebben geplaagd, omdat u ’t heeft verdiend. België, lief België, vandaag is ’t voor u."