UPDATE: 'Anderlecht moet ex-aanvaller niet vrezen'

UPDATE: 'Anderlecht moet ex-aanvaller niet vrezen'

20-07-2018 07:35
12

Imoh Ezekiel keert zo goed als zeker terug op de Belgische veld. KV Kortrijk haalt de Nigeriaanse aanvaller terug naar de Jupiler Pro League, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Ezekiel kennen we uiteraard nog van zijn passages bij Standard en Anderlecht. De inmiddels 24-jarige spits beleefde in het seizoen 2012/13 op jonge leeftijd al zijn doorbraak op Sclessin. Na een lucratieve transfer naar het Qatareze Al-Arabi in de zomer van 2014, keerde hij in de winterstop tijdelijk terug naar Standard. Daarmee wam uiteindelijk tot 38 goals en 27 assists in 104 optredens voor Standard.

Hij wilde weg bij Al-Arabi en Ezekiel koos voor aanvang van het seizoen 2015/16 voor een uitleenbeurt aan Anderlecht, waar hij met drie goals in 29 duels geen potten kon breken. Zijn loopbaan raakte bij het Turkse Konyaspor verder in het slop. De laatste maanden droeg hij het shirt van Las Palmas, waar hij kansloos mee uit de Primera Divison degradeerde. Ezekiel kwam in tien duels niet tot scoren en mocht weer rap opkrassen. Bij KV Kortrijk wil hij zijn carrière naar verluidt weer herlanceren.

Update 11/07, 7:01: Volgens Het Nieuwsblad is het nog maar een kwestie van tijd vooraleer Ezekiel wordt voorgesteld bij KV Kortrijk. Het is wachten op zijn visum, waarna de deal afgerond zou worden. Het is nog onduidelijk of het om een huurovereenkomst of een definitieve transfer gaat.

Update 20/07, 7.35: Ezekiel is nog altijd geen speler van KV Kortrijk. Volgens Het Nieuwsblad zijn er momenteel visumproblemen. Helaas voor KVK lijken die snel van de baan te zijn. Op zaterdag 28 juli start het nieuwe seizoen voor de Kerels. Het ontvangt dan Anderlecht, maar zal dan nog geen gebruik kunnen maken van de ex-spits van paars-wit.