Vermoedelijk elf: 'Martinez sleutelt, maar houdt aantal positiewissels beperkt'

Vermoedelijk elf: 'Martinez sleutelt, maar houdt aantal positiewissels beperkt'

10-07-2018 07:00
8

De Rode Duivels staan voor een nieuwe afspraak met de geschiedenis. Vanaf 20u strijden onze helden met Frankrijk om een plaats in de WK-finale. Volgens de kranten moeten de volgende elf historie gaan schrijven.

De Belgische media zijn eensgezins over de waarschijnlijke aanpak van bondscoach Roberto Martinez. Verwacht wordt dat Yannick Carrasco terugkeert in de ploeg om de geschorste Thomas Meunier te vervangen. Carrasco begon tegen Panama, Tunesie en Japan ook al in de basis, maar moest na mindere optredens tegen Brazilië zijn plaats afstaan aan Nacer Chadli. Carrasco krijgt een herkansing, terwijl Nacer Chadli verhuist naar de rechterflank.

Thomas Vermaelen was de andere optie om door de schorsing van Meunier in de ploeg te komen, maar Martinez kiest er dus voor om het aantal positiewisselingen te beperken. Bij het inbrengen van Vermaelen waren er drie veranderingen nodig, aangezien Jan Vertonghen op de linkerflank zou gaan spelen en Chadli dan de oversteek zou maken. Martinez ziet Carrasco bovendien als een beter antwoord op de snelheid van Kylian Mbappé.

De vermoedelijke opstelling tegen Frankrijk (3-4-3): Courtois; Alderweireld, Kompany, Vertonghen; Chadli, Fellaini, Witsel, Carrasco; De Bruyne, Lukaku, Hazard