UPDATE: 'Medische proeven al klaar, Onyekuru keert niet terug naar Brussel'

UPDATE: 'Medische proeven al klaar, Onyekuru keert niet terug naar Brussel'

09-07-2018 17:37
10

Henry Onyekuru gaat niet meer terugkeren naar Anderlecht. Eigenlijk heeft paars-wit hem voor twee jaar gehuurd, maar dat contract zou nu vroegtijdig worden stopgezet. Daar heeft Galatasaray alles mee te maken. 

Onyekuru is bezig met onderhandelen over een uitleenbeurt aan Galatasaray. Dat is een aantrekkelijke piste, want net als Anderlecht afgelopen seizoen speelt Galatasaray binnenkort Champions League. Bij Everton kan Onyekuru nog niet spelen, hij heeft namelijk geen werkvergunning voor Engeland. De Turkse club heeft de interesse zelf bekendgemaakt.

De Nigeriaan heeft geen topseizoen achter de rug bij Anderlecht, waar hij ziet in de bovenste schuif lag bij Hein Vanhaezebrouck. Tot overmaat van ramp raakte hij ook nog geblesseerd. Onyekuru liet eerder al weten dat hij niet zou terugkeren naar België.

UPDATE 17u37: De overgang van Onyekuru zit in een stroomversnelling. Futbol Arena meldt dat de Nigeriaan zijn medische testen al heeft afgelegd in Istanbul. Een uitleenbeurt aan Galatasaray komt zo steeds dichterbij.