Club Brugge-aanwinst laat zich opmerken: Hoger niveau dan Nederland

Club Brugge-aanwinst laat zich opmerken: "Hoger niveau dan Nederland"

08-07-2018 23:00
3

Arnaut Groeneveld legt zijn keuze om voor de Belgische competitie te kiezen uit. De aanvaller had meerdere aanbiedingen om in de Eredivisie te spelen, maar stelt dat het niveau in de Jupiler Pro League hoger is. Groeneveld komt over van NEC.

"Ik ben gekomen om te spelen. Dat lijkt me duidelijk", vertelt Groeneveld aan FOX Sports. "Het niveau ligt een stukje hoger dan in Nederland. Het is wat tactischer en fysieker. Ik heb ook in de Eredivisie gespeeld. Als de Eredivisie van een hoger niveau was, zou ik daarheen gaan. Ik had mogelijkheden om daar verder te gaan, maar ik heb er bewust voor gekozen om naar België te gaan."

En dus maakt Groeneveld de transfer van de Jupiler League naar de Champions League. "Het is wel iets waar je naar uit kijkt. Ik moet goed m'n best doen, goed trainen, goede wedstrijden spelen. Daar moet ik me goed op voorbereiden."

Over de afstand tussen Nederland en België. "Het is wel het buitenland, maar niet heel ver weg. Ik heb hier bewust voor gekozen. Ze spelen hier toch Champions League-voetbal. Het is de landskampioen. Ik denk dat het niveau in het buitenland iets hoger ligt, vandaar."