'Barça heeft Braziliaans international van 80 miljoen en Rabiot in het vizier'

'Barça heeft Braziliaans international van 80 miljoen en Rabiot in het vizier'

08-07-2018 09:31
1

FC Barcelona heeft dringend behoefte aan nieuwe middenvelders. De Catalanen namen al afscheid van Andrés Iniesta, terwijl ook Paulinho alweer lijkt te vertrekken. Volgens El Mundo Deportivo staan er twee spelers hoog op het lijstje.

Frenkie de Jong werd al aangehaald als optie voor de zomer van 2019, maar op de korte termijn denkt Barça aan Willian en Adrien Rabiot. De Braziliaanse international van Chelsea moet liefst tachtig miljoen euro kosten, maar de Catalanen hopen die prijs nog wat te drukken. Hoewel Willian niet past in het combinatievoetbal dat Barça voor ogen heeft, kan hij met zijn loopvermogen de druk op Lionel Messi verminderen.

De Spaanse kampioen heeft daarnaast dus zijn zinnen gezet op Rabiot, die net als Arthur voor meer concurrentie centraal op het middenveld moet zorgen. Barça hoopt dat zijn transfer een stuk goedkoper uitvalt. De 23-jarige Franse middenvelder heeft namelijk nog maar een eenjarig contract bij Paris Saint-Germain. Hij lijkt die verbintenis bovendien niet te willen verlengen.