Anderlecht sterk in tweede helft: We konden druk zetten en kansen creëren

Anderlecht sterk in tweede helft: "We konden druk zetten en kansen creëren"

08-07-2018 09:18

RSC Anderlecht wist op oefenkamp PSV Eindhoven over de knie te leggen na een specatculair duel: 5-3. Zo'n monsterscore stemt tot nadenken. Pieter Gerkens legt uit wat hij van het oefenduel vond.

"Ik denk dat we een match gezien hebben met twee gezichten", begint de Limburger bij RSCA Tv. "In de eerste helft waren we iets te rustig, iets te laks, waardoor de pressing er niet goed uit kwam. We konden hen niet vastzetten. Zo konden zij hun spel een beetje spelen." 

Na de pauze voerde Hein Vanhaezebrouck dan ook enkele tactische wijzigingen door. "In de tweede helft hebben we dat veel beter gedaan. We konden druk zetten en de bal veroveren, waardoor we kansen creëerden en van daaruit konden scoren", aldus Gerkens.

Blijven verbeteren
Ook Thomas Didillon, de nieuwe doelman van paars-wit, bekeek het van twee kanten. "We kregen doelpunten tegen die volgens mij vermijdbaar waren. Er waren positieve en negatieve punten. Er zijn nog wel wat dingen die kunnen verbeteren, al zijn er ook positieve aspecten. In de communcatie zijn we veel sterker geworden", zegt de Fransman.