Engeland valt in zwijm voor Rode Duivel: Dat onzelfzuchtige was frappant

Engeland valt in zwijm voor Rode Duivel: "Dat onzelfzuchtige was frappant"

08-07-2018 07:00
28

Ondanks de aanwezigheid van onder meer Robert Lewandowski, Harry Kane en Antoine Griezmann mag Romelu Lukaku zich ongetwijfeld de beste spits van dit WK noemen. De Rode Duivel weegt elke match opnieuw op de achterhoede van de tegenstand. In Engeland regent het complimenten.

De Engelsen kennen Lukaku natuurlijk erg goed, maar toch verbaast hij hen op deze eindronde. "Ik ben heel erg onder de indruk van Lukaku", beaamt Alan Shearer in de BBC-studio. Hij verwijst naar de wedstrijd tegen Brazilië. "Hij tekende voor de quasi perfecte match voor een diepe spits. Snelheid, kracht, kaats, techniek, hoe hij anderen in het spel betrok ...", somt de oud-aanvaller op.

"Na een viertal minuten, toen de bal naar hem ging, zag je al dat hij er zin in had. Ik denk dat zijn eerste helft van het beste was wat Lukaku ooit getoond heeft. Eens hij die meter voorsprong op je heeft, haal je hem niet meer terug omdat hij zo snel en zo sterk is. Om hem als nummer 9 een 10 te geven, ontbrak alleen dat goaltje."

"Al was dat onzelfzuchtige frappant: het liet anderen toe uit te blinken en België uiteindelijk zo de match te winnen, ook al deed het zijn kansen om topschutter te worden op dit toernooi geen goed”, denkt Shearer verder. Lukaku staat momenteel op vier doelpunten, topscorer Kane zit aan zes.

No Poll