'Bedrag Ronaldo-transfer valt nóg hoger uit: astronomische commissie voor Mendes'

'Bedrag Ronaldo-transfer valt nóg hoger uit: astronomische commissie voor Mendes'

08-07-2018 00:10
1

Mocht Cristiano Ronaldo deze zomer inderdaad een sensationele transfer maken van Real Madrid naar Juventus, dan levert dat zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes een astronomisch bedrag op. Het Italiaanse Mediaset weet dat de Portugees recht heeft op minstens 20 miljoen euro. 

Het begint er steeds meer op te lijken dat de 33-jarige Ronaldo inderdaad gaat vertrekken uit Madrid. Italiaanse en Spaanse media schreven de afgelopen dagen volop over CR7, die met Juve reeds akkoord zou zijn over een vierjarig contract tegen een jaarlijkse gage van 30 miljoen euro. 

Superzaakwaarnemer Mendes, die ook onder meer James Rodriguez en Diego Costa tot zijn klantenkring mag rekenen, sprak afgelopen seizoen met Real Madrid af dat Ronaldo voor circa 100 miljoen euro mag verkassen naar een club die géén directe concurrent is van De Koninklijke. Serie A-grootmacht Juve wil die smak geld maar al te graag op tafel leggen, blijkt nu. 

Het uiteindelijke bedrag zal echter een stuk hoger uitvallen: volgens MediaSet verlangt Mendes 20 à 25 miljoen euro voor het regelen van de meest spectaculaire transfer van deze zomer.