Maguire en Alli koppen dominant Engeland naar zege op Zweden

Maguire en Alli koppen dominant Engeland naar zege op Zweden

07-07-2018 18:20
1

Engeland heeft zich zaterdagmiddag relatief eenvoudig geplaatst voor de halve finale van het WK. In Samara werd Zweden met 2-0 verslagen. Harry Maguire (eerste helft) en Dele Alli (tweede helft) kopten raak. 28 jaar geleden, in 1990, plaatste Engeland zich voor het laatst voor de halve finale van een WK. 

De openingsfase tussen Engeland en Zweden deed pijn aan de ogen. De spelers stonden stil, balletjes werden breed getikt en er was amper gevaar voor beide doelen. De openingstreffer van Maguire, na een halfuur, kwam dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. De verdediger van Leicester City kopte een hoekschop van Ashley Young hard binnen. 

Zweden - met onder meer Marcus Berg en Ola Toivonen in de basis - speelde matig, maar kreeg in het begin van de tweede helft wél een paar goede kansen. Jordan Pickford, de goalie van The Three Lions, wist zich te onderscheiden met een paar uitstekende saves. 

De beslissing viel in de 58e minuut. Jesse Lingard kreeg alle vrijheid om de bal voor te slingeren en bij de tweede paal kon Alli binnenkoppen. De defensie van Zweden stond erbij en keek er naar. Met een paar aanvallende wissels hoopten de Scandinaviërs nog op een ommekeer.  Engeland gaf echter weinig weg en hield stand. 

In de halve finale neemt de ploeg van bondscoach Gareth Southgate het op tegen Rusland of Kroatië. Die twee landen trappen om 20.00 uur af. De andere halve finale gaat tussen Frankrijk en België. Komende dinsdag en woensdag staan de halve finales op het programma.