OFFICIEEL: Kortrijk verliest jonge Kerel aan de Ligue 1

OFFICIEEL: Kortrijk verliest jonge Kerel aan de Ligue 1

17-07-2018 19:10
4

Glen De Boeck zit bij KV Kortrijk al met serieuze personeelsproblemen. De trainer beschikt naar eigen zeggen niet over een competitieve kern. Dat kan nog wat erger worden.

Zo meldt het Franse L'Equipe dat Youcef Attal weleens zou kunnen vertrekken bij de Kerels. Volgens de Franse bron toont OGC Nice serieuze interesse in de rechtsachter. Het is ook bereid om flink wat geld te betalen voor Attal. Nice heeft drie miljoen euro veil voor de Algerijn.

Kortrijk is (lees: was) niet van plan om Attal te laten gaan, maar het bedrag zou de Kortrijkzanen weleens kunnen overtuigen om hem toch van de hand te doen. Slecht nieuws dus voor De Boeck, die aangaf "niets te kunnen aanvangen met deze groep".

Attal werd vorig seizoen door Kortrijk gehuurd van Paradou AC. Mede door blessures kwam Attal niet verder dan tien optredens. Hij kon Kortrijk toch overtuigen om hem definitief over te nemen. Een zet die de Kerels nu flink wat geld kan opleveren.

Update 17/07, 8.28: Het Laatste Nieuws bevestigt dinsdag dat Attal naar Nice trekt. Kortrijk zou wel aanzienlijk minder ontvangen dan de eerder gesuggereerde drie miljoen euro. Volgens de bron ligt de transfersom eerder zo rond de twee miljoen euro.

Update 17/07, 19.10: Zoals verwacht verlaat Attal KV Kortrijk. Nice heeft via de officiële kanalen de komst van de rechtsachter laten weten. De 22-jarige Attal is na Danilo Barbosa en Christophe Hérelle al de derde zomeraanwinst voor de club uit de Ligue 1.