OFFICIEEL: 'Kleine' Benteke weet waar zijn toekomst ligt

OFFICIEEL: 'Kleine' Benteke weet waar zijn toekomst ligt

27-07-2018 15:48

Jonathan Benteke heeft voorlopig niet zo'n illustere carrière als grote broer Christian, maar hij heeft wel onderdak voor komend seizoen. Ondanks nul doelpunten is hij opnieuw welkom bij Oldham Athletic, waar hij in februari tekende.

Die club uit de League Two, het vierde niveau van Engeland, heeft zijn contract verlengd. Dat weet Het Nieuwsblad. De inmiddels 23-jarige aanvaller mag zich volgend seizoen dus opnieuw bewijzen bij Oldham, een club die vorig seizoen degradeerde uit de League One. Mogelijk kan Benteke op een lager niveau meer speelminuten verzamelen.

Het parcours van de jonge Benteke verloopt de laatste jaren hobbelig. Het jeugdproduct van Standard maakte hij zijn profdebuut bij Visé, daarna volgden nog Zulte Waregem, Crystal Palace en Omonia Nicosia uit Cyprus. Geen enkele van die passages was echt een groot succes te noemen. Bij Oldham speelde hij afgelopen seizoen amper één keer dertig minuten mee. Verder zat hij acht keer in de wedstrijdkern zonder in te vallen. 

Update 27/07, 15.48: De deal is volledig rond. Jonathan Benteke verlengde zijn contract bij Oldham met één seizoen. Dat bevestigde de Engelse club via Twitter.