OFFICIEEL: 'De nieuwe Simon' verkiest Nederland boven Belgische topclubs

OFFICIEEL: 'De nieuwe Simon' verkiest Nederland boven Belgische topclubs

05-07-2018 21:24
2

Hillary Gong is een naam die wellicht een belletje doet rinkelen. De Nigeriaanse aanvaller speelde het voorbij seizoen de pannen van het dak bij AS Trencin, de club waar ook Moses Simon vandaan kwam. Drie Belgische topclubs toonden interesse, maar vissen achter het net.

Het medium All Nigeria Soccer meldt exclusief dat Gong op weg is naar de Eredivisie. Vitesse Arnem zou in pole position liggen voor de komst van de jonge Nigeriaan. De 19-jarige winger maakte bij Trencin indruk. Het afgelopen seizoen wist hij tien doelpunten en twaalf assists af te leveren.

Bij de Slowaakse club haalde KAA Gent in het verleden al Moses Simon en Samuel Kalu weg. Naast de Buffalo's tonen ook RSC Anderlecht en Club Brugge interesse. Maar zij vangen dus allen bot. Gong legt weldra zijn medische testen af bij Vitesse.

UPDATE 05/07 21u24: De Belgische topclubs hoeven niet meer te hopen. Vitesse maakte donderdag officieel de komst van Gong wereldkundig. De aanvaller verlaat AS Trencin en ondertekende een contract voor vier seizoenen in Nederland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie