Oranje-icoon schat kansen van Rode Duivels in: 'Ik zie maar één zwakte'

Oranje-icoon schat kansen van Rode Duivels in: 'Ik zie maar één zwakte'

04-07-2018 23:10
3

Frank De Boer was vanavond één van de gasten bij Villa Sporza. De voormalige Nederlandse international denkt dat er kansen liggen voor België in de kwartfinale tegen Brazilië.

"Het is natuurlijk moeilijk in te schatten. Beide landen hebben een ongelooflijke aanvallende drang", opende De Boer. "Brazilië wil ook aanvallen, dus er zal 100% ruimte komen. En we hebben al gezien dat de Belgen ongelooflijk snel in de omschakeling kunnen zijn. Misschien een beetje on-Belgisch, eerlijk gezegd."

"We hebben al drie, vier, vijf momenten gezien van België dat ze binnen drie passes aan de overkant zijn, zoals bijvoorbeeld de laatste goal tegen Japan. Maar ook tegen Tunesië waren er enkele momenten. Dat is iets wat België heeft, ze hebben wapens. Dat is heel belangrijk. Ze hebben snelheid, scorend vermogen én ze hebben een plan b. Dat hebben we gezien tegen Japan met de inbreng van Fellaini."

Toch is er ook een pijnpunt volgens De Boer. "Ik zie maar één zwakte. Ze krijgen best wel wat kansen tegen. Dat heeft ook te maken met hoe je rond de zestien van Brazilië staat. Je mag zelf geen counter tegenkrijgen. Dan heb je enkel Witsel die alles probeert tegen te houden, maar dat is geen Casemiro", besloot de gewezen Oranje-international.