UPDATE: 'Belgische topclubs grijpen naar JPL-revelatie'

UPDATE: 'Belgische topclubs grijpen naar JPL-revelatie'

11-07-2018 09:45
26

Taiwo Awoniyi leek op weg naar KAA Gent, maar volgens Owngoalnigeria komt die transfer er niet. De Nigeriaanse bron meldt dat de aanvaller op huurbasis naar Club Brugge trekt. 

Awoniyi maakte vorig seizoen het mooie weer bij Royal Excel Moeskroen. Les Hurlus huurden hem toen van Liverpool. The Reds willen hem aankomend seizoen opnieuw naar ons land sturen, maar bij een hoger aangeschreven ploeg.

KAA Gent had lang de beste papieren om Awoniyi aan te trekken. Awoniyi zou naar Gent komen en Simon zou dan (binnenkort) de omgekeerde weg bewandelen. Volgens Owngoalnigeria gaat Simon evenwel niet naar Liverpool, maar trekt hij naar het Duitse Wolfsburg.

De deal met Liverpool springt daardoor af en heeft Club Brugge plots de beste papieren om Awoniyi aan te trekken. 

Update 06/07 (09u15): Het Laatste Nieuws weet dat Awoniyi weldegelijk in beeld is bij Club Brugge. De Nigeriaan wordt aanzien als ideale opvolger voor Wesley Moraes, die nadrukkelijk aan Lazio Roma gelinkt wordt.

Update 11/07 (09u45): Owngoalnigeria geeft nu aan dat het toch niet België zal worden voor de spits. Awoniyi zet zijn handtekening onder een verlengd contract bij Liverpool en trekt dan naar AS Monaco. Technisch directeur Michael Emenalo is een grote fan van de Nigeriaan. De Monegasken zullen hem voor twee seizoenen huren.