Nieuwkomer kent Genkse reputatie: Hopelijk treed ik ooit in hun voetsporen

Nieuwkomer kent Genkse reputatie: "Hopelijk treed ik ooit in hun voetsporen"

04-07-2018 11:57

Met Jakub Piotrowski legde KRC Genk in het tussenseizoen een aantrekkelijke optie voor de toekomst vast. De Pool geldt in eigen land als een grote belofte. Via Genk hoopt hij zijn carrière stap voor stap uit te bouwen.

"Ik sta bekend als een box-to-boxspeler", stelt de twintigjarige middenvelder zich voor bij Het Belang van Limburg. "Het is nu mijn eerste doelstelling om zo snel mogelijk het spelsysteem van KRC Genk op te pikken. Ik wil mezelf altijd blijven verbeteren. Mijn lichaam moet zich ook nog aanpassen aan een lang en zwaar seizoen."

Op termijn droomt Piotrowski echter grootser: de nationale ploeg is zijn ultieme doel. "Polen bleef op het WK onder de verwachtingen. Het kan dus zijn dat de selectie wordt vernieuwd met jong talent", kijkt hij al vooruit. "Het blijft een droom om op een dag Pools international te worden. Ik zag al verschillende wedstrijden van België op het WK. Ik weet dat een aantal spelers hun carrière in Genk begonnen. Hopelijk treed ik ooit in hun voetsporen", verwijst hij naar Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois.