Generatie van 2002 eist revanche: Ik heb dat die man nog altijd niet vergeven

Generatie van 2002 eist revanche: "Ik heb dat die man nog altijd niet vergeven"

04-07-2018 11:07
2

Vrijdag strijden de Rode Duivels met Brazilië voor een plekje in de halve finales van het WK in Rusland. De vorige confrontatie tussen beide landen staat nog op elk Belgische netvlies gebrand.

Op het WK 2002 keek ons land Brazilië evenzeer in de ogen, toen in de achtste finales weliswaar. De Rode Duivels werkten een geweldige pot af, maar de openingstreffer van Marc Wilmots werd afgekeurd voor een compleet denkbeeldige duwfout. "Ik heb dat die man nog altijd niet kunnen vergeven", verwijst Jacky Peeters in Het Belang van Limburg naar scheidsrechter Peter Prendergast.

"Elke keer als ik die fase zie, blijf ik met dat wrange gevoel zitten. Als er toen al een VAR was geweest, wonnen we die match, want van een duwfout was geen sprake", klinkt de verdediger overtuigd. Uiteindelijk zouden de Brazilianen het laken nog naar zich toe trekken na treffers van Rivaldo en Ronaldo: 2-0.

David vs. Goliath
De generatie van toen hoopt dus vrijdagavond wraak te kunnen nemen. De verhoudingen liggen alvast anders. "Dat was een team vol wereldsterren", kijkt Peeters terug op 2002. "Het kleine België tegen de vedetten van Brazilië: dat was toch een beetje David tegen Goliath. Ik denk niet dat zij één speler van ons bij naam kenden. Maar eens die wedstrijd op gang werd gefloten, bleek vrij snel dat we als team niet voor hen moesten onderdoen. We speelden goed mee en creëerden kansen."