RSC Anderlecht doet een poging voor Edmilson: 'Eén miljoen euro tekengeld'

RSC Anderlecht doet een poging voor Edmilson: 'Eén miljoen euro tekengeld'

04-07-2018 07:43
11

RSC Anderlecht haalde zopas Ivan Santini en Zakaria Bakkali in huis, maar daarmee is de kous nog niet af. In alle rust speurt Luc Devroe verder naar extra versterkingen voor paars-wit. Junior Edmilson is alvast een naam die circuleert. Bovendien wordt de interesse bevestigd.

Onlangs raakte bekend dat vader Edmilson samen met zijn zoon op bezoek was in het Astridpark. Edmilson Senior ontkende dat, maar de gesprekken zijn er weldegelijk geweest. Georges Heylens, de man die hem vergezelde bij het gesprek, bevestigt de concrete belangstelling van Anderlecht.

Hein Vanhaezebrouck zei recent nog in de pers: "Het zou een mirakel zijn als Standard Edmilson kan houden." Naast de Anderlecht-coach was ook Marc Coucke gecharmeerd door de Brasilo-Belg. "En Coucke zei me dat Edmilson zeker de moeite waard is", aldus Heylens in Sport/Voetbalmagazine.

Eén miljoen euro netto
Meer nog: volgens Heylens zou een stap naar de Brusselaars ideaal zijn voor Edmilson. "Hij zou ook iets kunnen bijbrengen aan Anderlecht, want dit jaar deed hun spel soms pijn aan de ogen. En Anderlecht is ook een betere springplank voor het buitenland dan Standard."

In het Constant Vanden Stockstadion wil men één miljoen euro netto én één miljoen euro tekengeld afdwingen. Toch denkt Heylens dat de winger voor een ander avontuur zal kiezen. "Ik zie hem niet naar Anderlecht gaan", besluit hij.