Bizar: 'Werd voor WK-duel tegen Argentinië gebeld dat vader ontvoerd was'

Bizar: 'Werd voor WK-duel tegen Argentinië gebeld dat vader ontvoerd was'

03-07-2018 13:44

John Obi Mikel heeft in een bizar gesprek met The Guardian verteld dat zijn vader vlak voor de laatste groepswedstrijd op het WK is ontvoerd. De aanvoerder van Nigeria speelde het duel tegen Argentinië wel.

In het artikel staat dat Mikel op de hoogte werd gebracht van de ontvoering van zijn vader toen de Nigeriaanse ploeg met de bus onderweg was naar het stadion in Sint-Petersburg. Mikel kreeg van een familielid een nummer door waarop hij de ontvoerders moest bellen. De captain van Nigeria deed dat en hoorde de ontvoerders vervolgens losgeld eisen. Bovendien zou zijn vader worden doodgeschoten als hij de autoriteiten zou inschakelen.

De speler van Tianjin Teda stond ondanks het bizarre nieuws op het veld tegen Argentinië. "Ik speelde terwijl mijn vader in handen van boeven was. Ik moest het trauma onderdrukken. Ik hoorde vier uur voor de aftrap wat er aan de hand was", aldus Mikel.

Tegenover The Guardian vertelt Mikel dat hij niemand van de staf over het telefoontje heeft verteld. Toch vond hij de kracht vond om de wedstrijd te spelen. "Ik was in de war. Ik wist niet wat ik moest doen, maar uiteindelijk wist ik dat ik die 180 miljoen Nigerianen niet in de steek kon laten. Ik moest het uit mijn hoofd zetten en eerst mijn land vertegenwoordigen." Mikel besloot het niemand van de staf te vertellen, omdat hij niet wilde dat de rest van het team afgeleid zou worden door het nieuws.

De vader van Mikel kon maandagmiddag uiteindelijk worden gered door de politie, maar is een week lang gemarteld en krijgt daarom een noodbehandeling in het ziekenhuis. De vader van Mikel werd in augustus 2011 ook al ontvoerd.