Deense bond doet aangifte, doodsbedreigingen na penaltymisser

Deense bond doet aangifte, doodsbedreigingen na penaltymisser

03-07-2018 12:45

De Deense voetbalbond DBU heeft aangifte gedaan van doodsbedreigingen aan het adres van Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen. De aanvaller miste de beslissende penalty in de achtste finale van het WK tegen Kroatië en moest het vervolgens ontgelden op social media. 

De kritieken aan het adres van Jörgensen waren niet mals. Via Twitter laat de bond weten de bedreigingen uiterst hoog op te nemen. 'Onze samenleving mag doodsbedreigingen nooit accepteren. Niet tegen WK-sterren, politici of wie dan ook. Het is volstrekt onaanvaardbaar en onfatsoenlijk. We hebben de zaak aan de politie overgedragen, om een einde te maken aan deze waanzin', aldus de Deense voetbalbond.

Nadat Jörgensen had gemist velde Ivan Rakitic het vonnis over de Denen. Na de eliminatie moest Jörgensen het ontgelden. Op zijn Instagram-account, waar hij tijdens het toernooi foto's had geplaatst, kreeg hij allerlei nare verwenzingen naar zijn hoofd. Jörgensen was overigens niet de enige die miste van elf meter: ook Christian Eriksen en Lasse Schöne faalden vanaf de stip.