Ondanks goede resultaten krijgt Martinez toch kritiek: 'Ziet hij het wel?'

Ondanks goede resultaten krijgt Martinez toch kritiek: 'Ziet hij het wel?'

02-07-2018 19:50
1

Roberto Martinez mag tot dusver tevreden zijn op zijn werk als bondscoach. Makkelijk gekwalificeerd voor het WK en hoop op de kwartfinales (en meer?) op het WK. Toch is niet iedereen tevreden.

Ex-bondscoach René Vandereycken ziet toch nog mankementen. Vooral het gebrek aan tactische flexibiliteit blijft hem storen. Hij zou graag eens een ander systeem zien bij de Rode Duivels.

"Ik vraag me af in welke mate een buitenlandse bondscoach de voetbalcultuur van een land ten volle kent en beheerst. En of Martinez aan dit systeem vasthoudt omwille van zijn eigen voetbalachtergrond. Ziet Martinez het volle tactische potentieel van deze groep? En waarom zit hij vastgeroest in dit systeem?", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Geen vast systeem
Volgens hem is de kern dan ook zeker sterk genoeg om af en toe te veranderen van systeem. "Een van onze sterktes is net onze tactische flexibiliteit. Wij zijn niet vastgeroest in een bepaald systeem, zoals in Nederland lange tijd het geval was met de 4-3-3."

"Onze spelers beheersen verschillende spelsystemen en daardoor zijn wij Belgen vaak moeilijk te bespelen. Kijk maar naar hoe iemand als Kevin De Bruyne zich aanpast aan verschillende posities bij Man City", klinkt het.