'Paulinho geeft toestemming om bod van 50 miljoen te presenteren aan Barcelona'

'Paulinho geeft toestemming om bod van 50 miljoen te presenteren aan Barcelona'

01-07-2018 11:30
2

FC Barcelona heeft een bod van vijftig miljoen euro op Paulinho ontvangen. Van welke club het bod afkomstig is, is niet duidelijk. Zijn zaakwaarnemer Kia Joorabchian heeft recentelijk met Barcelona gesproken om over het aanbod te praten.

Dat schrijft de Spaanse krant Mundo Deportivo. Joorabchian heeft het miljoenenbod gepresenteerd aan de directie van Barcelona. Paulinho zelf lijkt wel trek te hebben in de lucratieve transfer, want anders zou hij Joorabchian geen toestemming gegeven hebben om te praten met Barcelona, schrijft de krant. Het gaat om een bod van vijftig miljoen euro van een niet nader genoemde club.

Als Barcelona het aanbod accepteert, maakt de club binnen een jaar tijd maar liefst tien miljoen euro winst op de Braziliaanse middenvelder. Amper twaalf maanden geleden kwam Paulinho voor veertig miljoen euro over van het Chinese Guangzhou Evergrande. 

Barcelona is op de achtergrond druk bezig met versterkingen voor het komende seizoen. Clément Lenglet moet voor 35 miljoen overkomen van Sevilla en ook de Braziliaan Arthur kost ruim dertig miljoen euro. Daarnaast is de club serieus geïnteresseerd in het Nederlanse toptalent Frenkie de Jong en Chelsea-aanvaller Willian. Er is veel geld voor nodig om deze transfers te kunnen bekostigen en daarom is het bedrag dat Barcelona voor Paulinho kan krijgen meer dan welkom.