Nieuwkomer van Anderlecht: “Spelen op het WK is een droom”

Nieuwkomer van Anderlecht: “Spelen op het WK is een droom”

Gepubliceerd: zondag 1 juli 2018 om 08:28zo 01-07-2018 om 08:28

De huidige generatie Rode Duivels blijft niet eeuwig jong. Een deel van de spelers is dertig of ouder, en speelt in Rusland dus wellicht zijn laatste WK. Er staat gelukkig een kersverse beloftegeneratie klaar, die zeer goed presteert. Voelen de jonge Duivels een zekere druk om na de 'Gouden Generatie' hun land te vertegenwoordigen? Een gesprek met Elias Cobbaut.

Bij RSC Anderlecht is Cobbaut een van de nieuwe gezichten. Hij kwam over van KV Mechelen. De jonge linksback speelde al een paar keer voor de nationale beloften. "De huidige generatie Rode Duivels is top, veruit de beste die we ooit gekend hebben. Als je dan wil concurreren met iemand, moet je er hard voor werken", weet Cobbaut.

"Als ik nu wedstrijden van het WK bekijk, geeft dat een geweldig gevoel. Daar wil ik zelf natuurlijk ook ooit staan. Dat is een ultieme droom. Als ik nu zou worden opgeroepen, zou ik natuurlijk mijn best doen, maar de huidige generatie staat wel een aantal stappen voor. Ik wil nu vooral leren en zou advies vragen aan de andere spelers over hoe zij met de situatie omgaan."

Dromen van 2022
Maar dromen doet Cobbaut wel. "Ik hoop wel dat ik er in 2022 bij ben (lacht), maar er zijn nog zo veel obstakels te overwinnen en stappen te zetten. Momenteel denk ik daar dus nog niet te veel over na."

"Wel ben ik ervan overtuigd dat je naar het buitenland moet om kans te maken bij de Rode Duivels. Als je presteert bij een ploeg kun je altijd opgeroepen worden. Maar toch, de buitenlandse competities zijn een stuk zwaarder. Dan is het logisch dat de bondscoach liever die jongens selecteert. Uiteindelijk, als je goed speelt in België, dan zullen de buitenlandse clubs wel komen aankloppen."

Volgens Cobbaut ziet de toekomst van de Rode Duivels er goed uit. “Ik twijfel er ook niet dat een aantal van de huidige beloften ver zullen geraken. Denk vooral aan een Isaac Mbenza. Hij is snel en heeft een goeie techniek. Op de trainingen heb ik het daar al vaak heel moeilijk mee gehad. Ook de andere jongens maken nog veel kans. 

Gastauteur: Joppe Nuyts – StampMedia 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws