OFFICIEEL: Zulte Waregem haalt 'slimme en fysieke' middenvelder uit Frankrijk

OFFICIEEL: Zulte Waregem haalt 'slimme en fysieke' middenvelder uit Frankrijk

29-06-2018 19:00

Zulte Waregem heeft zich versterkt met Florian Tardieu. De 26-jarige Fransman komt over van Sochaux, dat vorig seizoen als tiende eindigde in de Franse Ligue 1. Hij tekende een contract voor drie jaar bij de West-Vlamingen.

Essevee stelde Tardieu vrijdagavond voor. ''Een slimme en fysiek sterke controlerende middenvelder met een groot voetballend vermogen, zo kunnen we onze nieuwste aanwinst kort omschrijven. Ruilde in 2014 Istres voor Sochaux (Ligue 2) waar hij zich opwierp tot onbetwiste titularis'', klinkt het op de eigen webstek. Tardieu speelde al liefst 195 profduels, waarin hij in totaal acht keer het net wist te vinden.

Tardieu beschikte over een aflopend contract, dus Zulte Waregem heeft hem transfervrij op kunnen pikken. Zulte Waregem moest daarvoor wel andere ploegen van zich afschudden, want Tardieu genoot ook interesse van clubs uit België en Frankrijk. Zijn keuze viel dus uiteindelijk op Zulte Waregem. ''Ik hoorde telkens dat Essevee staat voor goed en verzorgd voetbal. Ik ben onder de indruk van de accommodatie, alles is hier aanwezig om een goed seizoen te draaien'', zei de Fransman in een eerste reactie.