OFFICIEEL: Coosemans keert terug naar zijn geboortestad

OFFICIEEL: Coosemans keert terug naar zijn geboortestad

29-06-2018 18:36

Colin Coosemans is dan eindelijk officieel een Buffalo. De 25-jarige keeper komt over van KV Mechelen en zette vrijdag zijn handtekening onder een verbintenis voor drie seizoenen.

Donderdag werd al bekend dat op alle niveaus een akkoord was bereikt. Enkel de medische testen konden toen nog een streep door de transfer zetten, maar de sluitpost heeft deze dus glansrijk doorstaan. Coosemans keert daarmee terug in zijn geboortestad, waar hij in de jeugd al uitkwam voor VSV Gent. Uiteindelijk ging niet KAA Gent, maar Club Brugge aan de haal.

Coosemans maakte al op 18-jarige leeftijd zijn profdebuut voor Blauw-Zwart. In 2013 trok hij naar Waasland-Beveren en de jongste drie seizoenen stond hij onder de lat bij KV Mechelen, dat hij niet voor degradatie kon behouden. Coosemans heeft al liefst 141 duels op het hoogste niveau op de teller staan. Daarin wist de goalie 43 keer zijn doel schoon te houden.

Met de komst van Coosemans speelt Gent in op een vertrek van Lovre Kalinic, want naar verwachting maakt de Kroatische WK-ganger deze zomer de stap naar een tompcompetitie. Yannick Thoelen blijft waarschijnlijk tweede doelman.