'Valencia komt in transferzoektocht uit bij drievoudig Oranje-international'

'Valencia komt in transferzoektocht uit bij drievoudig Oranje-international'

29-06-2018 15:00

Timothy Fosu-Mensah staat in de belangstelling van Valencia. De Spaanse club heeft bij werkgever Manchester United navraag gedaan over zijn situatie.

Dat meldt Marca vrijdag. Valencia richt zich in de zoektocht naar versterkingen op jong talent dat al enige ervaring heeft op hoogste niveau, waardoor Fosu-Mensah in beeld is gekomen. De drievoudig international van het Nederlands elftal werd afgelopen seizoen door Manchester United uitgeleend aan Crystal Palace.

In de voorbereiding sluit Fosu-Mensah weer aan bij Manchester United. Het is nog niet duidelijk wat manager José Mourinho met hem van plan is. Valencia, dat afgelopen seizoen derde werd in Spanje, zou zich in de tussentijd hebben gemeld op Old Trafford om te praten over de beschikbaarheid van Fosu-Mensah.

De twintigjarige Nederlander kan uit de voeten als centrumverdediger en verdedigende middenvelder, maar Valencia ziet in hem een rechtsback. Hij moet naar verluidt de concurrentiestrijd aangaan met Martín Montoya. Fosu-Mensah verliet de jeugdopleiding van Ajax in 2014 voor Manchester United.