Sporteconoom krijgt lik op stuk: Hij kent niets van voetbal

Sporteconoom krijgt lik op stuk: "Hij kent niets van voetbal"

Gepubliceerd: vrijdag 29 juni 2018 om 09:35vr 29-06-2018 om 09:35

De Belgische topclubs krijgen vaak het verwijt dat men te veel buitenlandse spelers in huis haalt. Sporteconoom Trudo Dejonghe noemde de huidige gang van zaken zelf 'dramatisch voor ons voetbal'. Michel Louwagie geeft hem lik op stuk.

"Trudo Dejonghe kent niets van voetbal", opent de manager van KAA Gent in Het Laatste Nieuws. "Om te beginnen: als je aan topsport doet, moet je winnen. Daarvoor moet je goeie spelers hebben, maar tegelijk moet je zorgen dat je financieel niet in de problemen komt."

Verschillende topclubs halen dan wel jonge landgenoten in huis, de échte Belgische versterkingen blijven uit. "Daar komt nog eens bij dat je in ons land zes Belgen op je wedstrijdblad moet hebben, terwijl de beste Belgen in het buitenland spelen en onbetaalbaar zijn voor de Belgische topclubs."

Weinig keuze, veel geld
Daar komt nog eens bij dat het aantal beschikbare Belgen beperkt is, waardoor verschillende clubs in dezelfde vijver vissen. "Voor de jonge Belgen die in aanmerking komen voor de topclubs, gaat de prijs automatisch omhoog. Bovendien zijn er daar zo weinig van, dat we ze allemaal graag willen hebben."

Tot slot deelt Louwagie nog een sneer uit naar Dejonghe. "Als een sporteconoom daar dan financiële en fiscale motieven achter zoekt en roept dat dit een drama is voor het Belgisch voetbal, kent hij er werkelijk niets van", besluit hij.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Hebben Coucke en Louwagie gelijk?

(506 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws