Bosz: Ze waren eruit met een Chinese club, die 78 miljoen euro zou betalen

Bosz: "Ze waren eruit met een Chinese club, die 78 miljoen euro zou betalen"

27-06-2018 22:53

Peter Bosz heeft geen goede herinneringen aan de samenwerking met sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang bij Borussia Dortmund. De Gabonese spits probeerde opzichtig een vertrek te forceren.

"Op een gegeven moment gebeurden er dingen die ik als trainer niet kon accepteren", vertelt Bosz bij VI Oranje blijft thuis. De trainer, die in oktober werd ontslagen na een reeks slechte resultaten, doelt op verschillende incidenten met Aubameyang. Hij kwam regelmatig te laat nam een keer een cameraploeg mee het trainingsveld op.

Bosz vertelt dat de oorsprong van Aubameyangs onvrede in het begin van het seizoen ligt. "Op de eerste dag vertelde Dortmund mij: over één speler moet je niet beginnen: Aubameyang. Ze waren eruit met een Chinese club, die 78 miljoen euro zou betalen. Aubameyang ging daar elk jaar 32 miljoen euro verdien. Dat begreep ik."

De transfer van Aubameyang ketste echter af. "Die Chinezen lieten niks meer van zich horen", vertelt Bosz. "Aubameyang kreeg te horen dat er niemand meer zou vertrekken, maar twee weken voor het sluiten van de transfermarkt ging Dembélé opeens weg (naar FC Barcelona, red.). Toen is er iets geknakt bij Auba en is hij een vertrek gaan forceren."