Zuid-Korea schakelt Duitsland uit, Zweden groepswinnaar na ruime zege op Mexico!

27-06-2018 18:00
8

Duitsland is er niet in geslaagd Zuid-Korea te verslaan en is uitgeschakeld op het WK. Zweden plaatste zich op overtuigende wijze voor de laatste zestien door Mexico met duidelijke cijfers te verslaan.

Door de overwinning is Zweden groepswinnaar geworden. De Europeanen voelden zich in de eerste helft benadeeld toen een VAR-moment na een handsbal van Javier Hernandez niet in een strafschop resulteerde. In de tweede helft knokten de Zweden zich alsnog naar de overwinning. Via goals van Ludwig Augustinsson, Andreas Granqvist (via alsnog een penalty) en Edson Alvarez (eigen doelpunt) trokken de Zweden de wedstrijd en de groepswinst naar zich toe.

Voor Mexico was het in de laatste fase maar hopen dat Duitsland niet tot scoren zou komen tegen Zuid-Korea. De Zuid-Koreanen hadden op voorhand ook nog een kleine kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde, maar door de zege van Zweden was die kans verkeken. Toch probeerden de Aziaten de laatste wedstrijd een zege te boeken. Terwijl Duitsland meer en meer risico moest nemen, ontstond er ook ruimte.

Duitsland bleef zoeken naar de bevrijdende 0-1, maar speelde steeds meer een wedstrijd tegen de klok. In de laatste tien minuten was de grootste kans voor de ploeg van Joachim Löw voor Mats Hummels: van dichtbij kopte hij over. Vlak voor tijd werd het definitieve vonnis geveld over Duitsland: 1-0. In de definitieve slotfase counterde Zuid-Korea zich zelfs naar 2-0. Daarmee ligt de wereldkampioen van 2014 al na de groepsfase uit het toernooi.