OPSTELLING: Mexico, Duitsland, Zweden én Zuid-Korea nog in de race

OPSTELLING: Mexico, Duitsland, Zweden én Zuid-Korea nog in de race

27-06-2018 15:20
1

In Groep F van het WK in Rusland valt woensdagmiddag de beslissing. Duitsland móet van het nog puntloze Zuid-Korea winnen om zich te verzekeren van de achtste finales. Mexico speelt tegen Zweden. Beide duels beginnen om 16.00 uur.

Zweden, dat enkele dagen geleden in blessuretijd met 2-1 verloor van de Duitsers, kan nog over Die Mannschaft heen wippen. Beide landen staan op drie punten. Zelfs Zuid-Korea heeft op papier nog kans om zich te plaatsen voor de achtste finale. Daar is sowieso een zege op de Duitsers voor nodig.

Joachim Löw, bondscoach van de regerend wereldkampioen, heeft in zijn basiself weer plaats ingeruimd voor Mesut Özil. Thomas Müller zit op de bank. Niklas Süle neemt de plek over van de geschorste Jerome Boateng. Mats Hummels keert terug in de basis. Als de Duitsers met twee goals verschil winnen, zijn zij zeker van de achtste finales. 

Zweden moet dus hopen dat de concurrent een steek laat vallen. Bij tegenstander Mexico, dat twee keer op rij won en goede papieren heeft om zich te plaatsen, staan Andrés Guardado en Hirving Lozano in de basis. 

De opstellingen

Duitsland: Neuer, Kimmich, Süle, Hummels, Hector, Khedira, Kroos, Goretzka, Özil, Reus en Werner

Zuid-Korea: Woo Choo, Lee Yong, Yun, Hong, YG Kim, Jang, Jung, Koo, Lee Jae-Sung, Moon en Son

Mexico: Ochoa, Álvarez, Salcedo, Moreno, Gallardo, Guardado, Herrera, Layún, Vela, Lozano en Hernández

Zweden: Olsen, Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson, Larsson, Ekdal, Claesson, Forsberg, Berg en Toivonen