'Anderlecht doet tevergeefs ultiem miljoenenbod, Mbemba tekent voor vier jaar'

'Anderlecht doet tevergeefs ultiem miljoenenbod, Mbemba tekent voor vier jaar'

23-07-2018 11:00
13

RSC Anderlecht wilde maar wat graag Matz Sels en Chancel Mbemba naar het Constant Vanden Stockstadion halen. Beide dossiers liepen spaak, waardoor paars-wit met Thomas Didillon en Ognjen Vranjes twee alternatieven vond.

Marc Coucke en co hadden maar wat graag Mbemba terug naar het oude nest gehaald. Een transfer was praktisch nabij, tot wanneer FC Porto op de proppen kwam. Tegen de concurrentie van de Draken kon Anderlecht niet op.

De deal was quasi in kannen en kruiken, enkel de handtekening van de Congolees ontbrak. "Bij Chancel Mbemba dachten we dat hij ging tekenen. Alles was geregeld tot Porto hem wegkaapte voor onze neus. Hij kan er meer verdienen dan in Engeland", geeft Coucke toe.

Update 01/07 (19u30): De onderhandelingen tussen Porto en Newcastle United blijven maar aanslepen, waardoor Anderlecht opnieuw mag hopen. De Portugese topclub haalde al Saidy Janko in huis als nieuwe verdediger, waardoor Mbemba opeens geen topdoelwit meer is, aldus FootballFanCast.

Daarnaast geraken beide clubs het niet eens over de prijs. Porto wil Mbemba graag in huis halen, maar te diep in de buidel willen ze niet tasten. Doorgaans kopen ze een speler goedkoop aan om ze nadien met winst door te verkopen. De prijs voor de Congolees, circa acht miljoen euro, is in dat opzicht te hoog.

Update 23/07 (11u00): RSC Anderlecht deed last-minute nog een ultieme poging om Mbemba voor de neus van FC Porto weg te kapen. Paars-wit deed een bod van zes miljoen euro, maar de Congolees trekt dan toch naar de Portugese topclub. Daar tekent Mbemba voor vier seizoenen.