Engelse keeper liegt dat die zwart ziet: Nog niet veel Belgen gescoord tegen mij

Engelse keeper liegt dat die zwart ziet: "Nog niet veel Belgen gescoord tegen mij"

26-06-2018 20:06
1

Roberto Martinez is vast van plan om heel wat sterkhouders rust te gunnen tegen Engeland. In de laatste poulewedstrijd staat immers enkel nog de strijd om plek één en twee op het spel, iets wat onze Rode Duivels niet zó hard bezig houdt. Bij de Engelsen is dat een ander verhaal.

Dat is alvast wat Jordan Pickford ons wil doen geloven. "Wij denken niet aan tegen wie we spelen na de volgende ronde", klinkt de doelman zelfverzekerd bij Het Nieuwsblad. "We hebben een goeie ploeg en als je ver wil geraken, moet je toch tegen de beste teams spelen."

"Ik weet niet hoe zij erover denken, maar mijn job is ervoor te zorgen dat ze niet scoren", gaat Pickford verder. "Ik ben klaar voor België. We hebben een ploeg die wil winnen. Er hebben nog niet te veel Belgen gescoord tegen mij. Hopelijk kan ik dat donderdag volhouden want ik wil erg graag die cleansheet. En ik wil ook winnen", maakt hij duidelijk.

Geheugenverlies?
Nu, wat Pickford daar vertelt, klopt eigenlijk helemaal niet. Sinds zijn debuut in de Premier League kreeg de Britse doelman immers al acht doelpunten binnen van Belgische voetballers. Romelu Lukaku alleen al wist hem vijf keer te verschalken. In september 2016 deed Big Rom dat zelfs met een hattrick.

Daarnaast konden ook Mousa Dembélé (januari 2016), Divock Origi (november 2016) en Christian Kabasele (november 2017) Pickford al verschalken, al zijn die laatste twee er niet bij in Rusland. Een leugen van de jongeling of een kortstondige black-out?