Ryan naar huis met Australië; Denen en Fransen stellen publiek teleur

Ryan naar huis met Australië; Denen en Fransen stellen publiek teleur

26-06-2018 17:55

Denemarken heeft zich in navolging van Frankrijk geplaatst voor de knock-outfase van het WK. De Denen hoefden zich uiteinelijk geen zorgen meer te maken, omdat concurrent Australië met 0-2 verloor van Peru. Het duel tussen Denemarken en Frankrijk eindigde in een bloedeloze 0-0.

De vrees voor een salonremise in het Australische kamp bij Frankrijk - Denemarken bleek terecht. Bondscoach Didier Deschamps van Les Bleus besloot onder meer Paul Pogba, Kylian Mbappé en Hugo Lloris op de bank te laten beginnen. Bij de Denen moesten Eredivisie-spelers Nicolai Jörgensen, Lasse Schöne en Kasper Dolberg genoegen nemen met een plaats op de reservebank.

De vonken vlogen er voor rust bepaald niet vanaf in Moskou. De spanning nam nog verder af, toen Peru op 1-0 kwam tegen Australië. De Denen waren daardoor ook zo goed als zeker van de tweede ronde. Christian Eriksen en Ousmane Dembélé kregen kansjes, maar beide ploegen gingen met een brilstand de rust in. In de tweede helft was Denemarken dicht bij een treffer. Mandanda kreeg een vrije trap van Eriksen niet onder controle en Andreas Cornelius was net te laat voor de rebound. Ondertussen was Peru in Sotsji evenwel op 2-0 gekomen.

Terwijl de Fransen net als in de eerste helft slordig bleven spelen, schakelden de Denen een tandje bij. Dat leverde, met Dolberg het laatste kwartier in de ploeg, niets op. Aan de andere kant stuitte Nabil Fekir nog op doelman Kasper Schmeichel. Een treffer bleef desondanks uit en daar hadden beide ploegen duidelijk vrede mee.

Australië
Mathew Ryan kan zijn koffers pakken met Australië. Slechts bij winst had zijn ploeg nog kans gemaakt, maar dat was geen moment binnen handbereik. Australië begon nog agressief, maar Peru sloeg genadeloos toe. Guerrero ontsnapte aan buitenspel en bediende de vrijstaande Carrillo, die knap raak volleerde. Kort na rust maakte Guerrero er zelf 2-0 van.