Drie redenen waarom België maar beter géén groepswinnaar wordt

Drie redenen waarom België maar beter géén groepswinnaar wordt

25-06-2018 13:05
12

De Rode Duivels spelen donderdag hun laatste groepswedstrijd. Er hangt nog veel af van dat duel. Er wordt met Engeland immers gestreden voor groepswinst. Maar heeft onze nationale ploeg wel belang bij het winnen van de groep?

Geen kleppers tot de halve finale
De tweede van groep G ontloopt virtueel kleppers als Brazilië, Duitsland en Frankrijk. Indien onze Rode Duivels tweede worden in de groep, volgt de groepswinnaar uit groep H. Dat wordt Colombia, Japan of Senegal. In een eventuele kwartfinale volgt dan Mexico of Zwitserland.

Reisafstanden
Naast het sportieve heeft een eventuele tweede plaats nog een extra voordeel. In dat geval spelen de Rode Duivels hun achtste finale in Moskou, op amper enkele kilometers van hun verblijf. Wordt België groepswinnaar, dan wordt hun knock-outmatch in Rostov gespeeld, op circa 1000km van de Russische hoofdstad. De Rode Duivels kunnen zichzelf een lange en vermoeiende vlucht besparen door Engeland voor te laten in de groep.

Hoge temperaturen
Naast de afstand is ook het weer een extra reden om tweede te worden in de groep. De temperatuur, maar vooral de luchtvochtigheid, ligt in Rostov een pak hoger dan in Moskou. In de wedstrijd tegen Panama was duidelijk te zien dat de warmte een belangrijke rol speelt.