Sterke WK-start doet ook Degryse dromen: Halve finale is mogelijk

Sterke WK-start doet ook Degryse dromen: "Halve finale is mogelijk"

25-06-2018 08:34
1

Na de knappe 5-2 zege tegen Tunesië is er weer heel wat euforie over de Rode Duivels. Ook bij Marc Degryse, die onze nationale ploeg ver ziet geraken op het WK.

"De zege tegen Tunesië heeft me gesterkt dat het mogelijk moet zijn om de halve finale te halen op het WK", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws.

Zelfs tegen toplanden hebben we volgens hem een goede kans. "Een tegenstander die ons laat voetballen, zal het moeilijk hebben. Er komen altijd momenten - ook tegen toplanden - dat het even openligt en dan moeten we toeslaan. Ik heb het gevoel dat we dat kunnen."

Dat die toplanden het moeilijk hebben sterkt die gevoelens alleen maar. "Bij toplanden zijn er vraagtekens, die zijn er bij de Belgen momenteel niet. Onze sterren worden terecht bewierookt. En we hebben nog wat wapens achter de hand. Onze invallers waren ook sterk. Je merkt dat de verbondenheid met mekaar groot is."

"Naarmate het toernooi langer duurt, is die verbondenheid niet te onderschatten. Iedereen loopt voor mekaar, er wordt niet op een inspanning gekeken, er was tegen Tunesië geen negatieve lichaamstaal te zien. Ik zie in het algemeen weinig irritaties. Alle signalen voor de rest van het WK zijn positief", aldus Degryse.