Update: Egyptische voetbalbond reageert in verklaring op vermeend vertrek Salah

Update: Egyptische voetbalbond reageert in verklaring op vermeend vertrek Salah

25-06-2018 08:17

Aan de interlandcarrière van Mohamed Salah komt na het WK mogelijk een einde. De sterspeler van Egypte wordt flink bekritiseerd na zijn ontmoeting met Ramzan Kadyrov, de omstreden leider van Tsjetsjenië, en voelt zich gepiepeld.

Toen Salah (26) bij de start van het toernooi aankwam in Rusland, werd hij door Kadyrov ontvangen en bij de plaatselijke voetbalclub Akhmat Grozny in het zonnetje gezet. De Tsjetsjeense autoriteiten trakteerden hem voor zijn verjaardag, afgelopen zaterdag, op een taart en als klap op de vuurpijl werd hij benoemd tot ereburger van de deelrepubliek. 

Kadyrov is sinds 2007 president van Tsjetsjenië en beschikt niet over een al te positief imago. Salah voelt zich misbruikt voor politieke doeleinden en meent onvoldoende te zijn beschermd door de Egyptische voetbalbond. De Liverpool-spits is zelfs zo boos dat hij na het WK een punt zet achter zijn interlandloopbaan, meldt CNN. Egypte speelt maandag zijn laatste WK-duel tegen Saudi-Arabië.

Update 25-6, 8.19 uur: De Egyptische voetbalbond spreekt in een officiële verklaring tegen dat Mohamed Salah zijn interlandloopbaan wil beëindigen. 'De berichten dat Salah wil vertrekken zijn volledig onjuist. Mo is nog bij ons en hij is gelukkig. Hij eet en lacht met zijn landgenoten. Hij traint goed en dat betekent: geen problemen.' Het gerucht dat Salah zich misbruikt voelt voor politieke doeleinden, wordt daarmee naar het rijk der fabelen verwezen.